FAQ’s

Veelgestelde vragen


Algemeen


Waarom een healing doen? 
Wat jouw aanleiding ook is, het uitgangspunt voor een healing is bewustwording en positieve verandering in je lichaam, ziel en geest.

Wat houdt een healing in?
Vooropstaat dat jij niet kapot of stuk bent als je een healing wil. Healing betekent dus ook niet dat je gefixt moet worden. Je bent eerder bepakt en bezakt en wellicht verzwaard met levenservaringen en bijbehorende (onprettige) patronen. 
Met een healing ‘schoon je de boel op’ in alle lagen – fysiek, emotioneel, mentaal spiritueel en energetisch – en zelfs van alles in het onderbewuste. 
Met een healing laat je dus los wat je niet meer dient en je neemt inzichten mee die je verder brengen.

Is het nodig/handig dat ik ervaring met energiewerk/healing hebt?
Nee, dat is niet nodig. Iedereen, in elke leeftijdscategorie, kan een healing ontvangen ongeacht welke ervaring.

Wat als ik geen specifieke vraag heb, kan ik dan toch een healing doen?
Elke sessie is anders en bovenal bijzonder omdat iedere keer aan bod komt waar op dat moment voor jou aandacht, heling en hulp bij gewenst is. Ook al heb je geen specifieke vraag, en ben je vooral nieuwsgierig, dan is dat al voldoende.

Kan ik een healing ondergaan als ik medicijnen gebruik en/of reguliere zorg ontvang? 
Ja dat kan. Het is wel van belang dat je dit voorafgaand meldt. 
Overigens zijn healers geen artsen en mogen dus ook geen diagnoses stellen. Healings zijn aanvullend en versterkend op overige behandelingen. 

Ik ben zwanger, kan ik een healing ontvangen?
Ja dat kan. Geef dat van tevoren aan, dan zorgen we dat jij en je kindje een ontspannen en zorgvuldige behandeling krijgen. 

Hoeveel healings heeft iemand gemiddeld nodig?
Dat is volledig afhankelijk van de problematiek en jouw eigen wensen en behoeften. 

Ga van het volgende uit; 

  • Wil je een thema/patronen/familie uitwerken, dan zijn er meerdere sessies nodig om deze tot de kern uit te werken. Dat zijn gemiddeld 5-10 sessies en dus te volgen als traject. Deze sessies plannen we in een goed ritme van 1x per week tot max. 1 keer maand.
  • Wil je meer inzichten, bewustwording en of antwoorden, dan volstaat 1 sessie, eens per kwartaal of half jaar. 

Voorafgaand aan de Healing

Waar kan ik een healing ervaren?
We doen een online sessie via videocall waarbij we gebruik kunnen maken ZOOM. Dat doen we omdat we de sessie opnemen zodat je het later, op je gemak, opnieuw kan beluisteren of volgen.
Mocht het je echt niet lukken om ZOOM te downloaden dan kunnen we gebruik maken van bijvoorbeeld Whatsapp of FaceTime.

Is het effect van een online healing anders dan een life sessie?
Of je nu fysiek in dezelfde ruimte bent, of op je eigen veilige plek een afstandhealing ontvangt, het effect is exact hetzelfde.

Moet ik iets voorbereiden voor de healing? 
Als je een online healing hebt, zorg dan dat je op een plek in jouw huis/omgeving bent waar je ongestoord en ontspannen kunt zijn. Zorg evt. voor wat te drinken bij je, want je kunt dorst krijgen. 

Als je meedoet aan een live groepssessie dan hoef je niets voor te bereiden. 
Trek eventueel wat gemakkelijks aan en neem wat warms mee, want je mag zitten of liggen en kan het koud krijgen. 

Wat gebeurt met mij tijdens een healing?

Tijdens een energiehealing word je fysiek niet aangeraakt en zit of lig je ontspannen.
Je luistert naar muziek met gesloten ogen. 

Leg eens uit (in Jip & Janneke-taal) wat er gebeurt tijdens een healing?
Tijdens een healing wordt jouw lichaam op diverse lagen (mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch) gereinigd. Dit doen we door een reis te maken door jouw energie. Daarbij verwijderen we vastzittende (soms eeuwenoude) energie uit je lichaam en ontvang je helende energie die je weer opladen, fris en vooral ‘vol’ van jezelf doet voelen.
Je kunt het zien als een goede innerlijke poetsbeurt waarbij er flink geschrobd en geboend wordt en je daarna in de heerlijke zonnestralen mag opdrogen en opladen. Deze ‘reis door jouw energieveld’ kun je voelen door warmte, kou, tintelingen en je kunt ook dingen zien zoals kleuren of beelden. Er kunnen ook emoties of gevoelens loskomen, dat is heel normaal en juist fijn als het eruit komt. Het kan ook dat je lekker wegzakt en in een diepe ontspannen staat bent. Als er niets gebeurt, is dat ook prima! Dan werkt de sessie evengoed. Bedenk maar zo; elke waarneming is oké, er is geen goed of fout. 

Wat voor boodschappen & inzichten ontvang ik? 
Tijdens de healing hoor, zie en voel ik wat zich in jou en jouw energieveld afspeelt. Dat vertel ik je allemaal tijdens de nabespreking. Er is zeker ruimte voor het delen van jouw ervaring. 
Tijdens deze nabespreking krijg jij jouw unieke boodschappen en ontvang je specifieke tips en tools waardoor je zelf verder(e) stappen zet. No worries! Je krijgt de opname zodat je de informatie altijd kunt terugluisteren.After Care

Hoe voel ik me na een healing?
Je kunt je lichter voelen, rustiger, zekerder en helderder.
Soms ook zwaar en vermoeid. Dat is niet gek. Jouw fysieke lijf moet zich nog aanpassen en soms heb je lang iets gedaan of genegeerd wat veel energie van je vroeg.

Hoe lang duurt het integreren van een healing?
Een paar dagen – gemiddeld 2-5 dagen – en weet dat je altijd verandering in jezelf en omgeving gaat merken. Want als je de energie ‘in’ jezelf verandert, verandert ook de wereld om jou heen.

Wat is het effect van een healing op mijn leven?
Het effect van een healing ervaar je in je dagelijks leven doordat je gedachten en gevoelens blijvend veranderen. 

Het voelt alsof een healing het allemaal zwaarder gemaakt heeft, hoe kan dat?
Een healing vergroot jouw energieveld. Dat betekent dat alles daarin wordt uitvergroot. Het fijne, en het minder fijne. Dit is vooral de eerste 3 dagen te merken. 
Daarnaast zet een healing je vaak ‘meer in je lichaam’, daardoor merk je het allemaal nog wat meer op. 

Wat kan ik dan doen om het minder zwaar te laten voelen?
Jouw lichaam moet wennen aan de nieuwe ‘staat’. Dat kost tijd en mag je gerust ervaren. Het onderbewuste gaat ‘op zoek naar de oude bekende overtuigingen en patronen en ondervindt dat die niet meer in je systeem aanwezig zijn. Dat is even aanpassen.
Als het pittig voelt, ervaar je op dat moment dat ‘oude’ energie jouw lichaam/onderbewuste verlaat. Dan lijkt het alsof de oude overtuigingen en patronen ‘er nog zitten’. Dat is niet het geval. Je wordt puur ‘gewaar’ of bewust dat deze oude zaken los worden gelaten. Wees vooral lief voor jezelf, focus je op andere dingen en laat het maar passeren, dan lost het sneller op.

N.B. Voor uitzonderlijke gevallen geldt; 
Als je het gevoel/idee hebt dat je echt in nood verkeert, neem dan direct contact op met jouw dienstdoende huisarts. Healers mogen, kunnen en zullen géén crisisdienstverlening op zich nemen. 


WAT KAN IK DOEN NA EEN HEALING?

1) Luister naar jouw lichaam.
Voel je je moe? Neem dan rust, dat heeft jouw lichaam nodig. Bovendien helpt het om jouw nieuwe ‘state of being’ te versnellen.

2) Drink min 2 L. water. 
Vooral de eerste drie dagen na de healing, dat helpt je verder te ontgiften en oude energieën los te laten. 

3) Ga bewegen en/of zweten.
Of je nu intensief gaat sporten of rustig beweegt, alles is oké, zolang je maar actief bent zodat de oude energieën makkelijker je lichaam uit kunnen. Hoe meer je zweet, hoe ‘schoner’ jouw energieveld. Je ontgift en helpt jouw lichaam fit en schoon te houden.

4) Eet en drink voldoende.
Don’t overdo it, luister vooral naar wat je nodig hebt. 
Als je je snel licht voelt, neem dan geen suiker of cafeïne. Dan laat je juist zweven en ga je eerder door ‘uit je lichaam’. Je verliest als het ware eerder het contact met je lijf.

5) Geen alcohol, sigaretten en/of andere stimulerende middelen.
Jouw energieveld is vergroot, als jij gevoelig(er) bent, kan het effect van jouw wijntje intenser zijn. 

Bovendien is het enigszins zonde, want een healing heeft jouw energie en lichaam opgeschoond. Alcohol, sigaretten en andere middelen hebben een lage energie en halen je van een hoge ‘vibe’ weer behoorlijk naar beneden.